• Neato D8 D9 D10
  • szia
  • D7
  • D6 D7 D4
  • D6
  • D4
neato robotics robotporszívók és szerviz

Kapcsolat

Fix-R Szerviz Kft.

H-1143 Budapest,

Ilka u. 11.

Tel: +36-1/422-14-72
E-mail: info@neato-robotics.com

Új nyitvatartási idő, alkatrész átvétel, készülék leadás:

 

Hétfő: 10:00 – 16:00

Kedd: 10:00 – 16:00

Szerda: 10:00 – 16:00

Csütörtök: 10:00 – 16:00

Péntek: Zárva

Szombat: Zárva

Vasárnap: Zárva

Mobil szám: +36/209 410 689

A szomszéd robotja mégsem zöldebb?

2015.04.06.

A szomszéd robotja mégsem zöldebb?

Egyre több takarító robotot találunk a piacon. Viszont érdemes alaposan utána járni mi a különbség köztük, mi alapján válasszunk készüléket.

Amennyiben minden idődet leköti a munka vagy a család, de csak egyszerűen utálsz takarítani, jó hírem van!

A Robotporszívó könnyebbé teheti az életed miáltal, automatizálja az unalmas padlótisztítást. A mai robotporszívók, számos olyan funkciókkal vannak felszerelve, mint például az automatizált töltés, fali érzékelők, tereptárgyak érzékelése, lépcsők érzékelése, küszöbök leküzdése – melyek alkalmassá teszik őket a padlók tisztántartására.

Ezek a praktikus eszközök, nem képesek arra az alapos tisztításra, mint a hagyományos porszívók nagytakarításkor. Azonban a mindennapi lakástisztaság fenntartására csodákra képes, otthonod padlójának alaptisztaságára! Azt jelenti, nem szükséges mindennap nehézségek árán a hagyományos porszívód minden nap elővenned, összeállítanod, csatlakoztatnod hálózathoz, miközben csupán vonzó tisztaságot szeretnél lakásodban.

Itt a jó hír az ösztönzésre:

A legjobb robotporszívók képesek távműködtetésre, előre programozásra, tetszőleges időpontra. Egy fárasztó munkanap után, vagy kimerítő ügyintézéseid után, miután hazaviszed a gyereket a lakásba lépve, öröm tapasztalni és látni a tiszta padlót.  

Tudjon meg többet a robotporszívókról. 

ROBOT PORSZÍVÓK:

MIT KELL FIGYELEMBE VENNI?

Fontos szempont, milyen padlón szeretnéd használni. A legtöbb robotporszívó nehezen dolgozik vastag, süppedős szőnyegen, vagy kissé hangos kemény padlófelületen. Alap a robotporszívók figyelembevételénél, a teljesítmény, funkciók, méretek, kiegészítők és támogatás.

Tisztítás képesség.

Megfigyelhetjük a takarítás mintáját. A robotporszívók általában szisztematikus mozgással, véletlenszerű mozgással dolgoznak a szobában, gyakran a falak és bútorok ütköztetésével. Néha úgy tűnik véletlenszerű ez a mozgás, de gyakran a padló és tisztaság figyelembevételével. A robotporszívók spirális és „S” alakban végzik a tevékenységüket.  

A legtöbb robot „okos” porszívózási mintákat követ, hogy minden területen elvégezze a dolgát.

Néhány úgy kezdi a munkát, véletlenszerűen jelöli ki az útvonalát. Mások lézer segítségével feltérképezik a szobát és szisztematikusan takarítják ki, ezután térnek át másik helységbe.

A felsőkategóriás robotok feltérképezik a szobát és emlékeznek hol jártak, biztosítva, hogy ne hagyjanak ki tisztítatlan felületet. A programozható robotok képesek előre meghatározott időben takarítani. Beállítható a megfelelő nap és óra az indítástól függetlenül, hogy otthon tartózkodsz vagy elutaztál.

További jellemzők

Számos további funkció segít, hogy praktikus legyen a porszívózás. Például automatikus dokkolás és töltöttség jelzése. Amennyiben az akkumulátor merül, a porszívó visszatér a bázis (töltő) állomására – azt jelenti, tisztítás közben visszatér a töltőállomásra, és feltölti önmagát. Ezt követően készen áll a következő takarításra amikor szükség van rá.


Sok takarítógép rendelkezik olyan tulajdonsággal, mint például a virtuális fal, vagy határoló szalag, ezáltal nem lépik, át a takarítás elöl elzárt területet. A határoló szalag, egyszerű mágneses gumicsík, melyhez nem kell külön energiaforrást csatlakoztatni. Csak elhelyezzük a talajon, melyen a készülék nem fog átlépni, eltéríti másik irányba. A másik funkció a magasságérzékelő szenzor „drop szenzor” amivel érzékeli a lépcsőket. Ez által nem esnek le a lépcsőről, más irányban folytatják a munkát.


Fontos, hogy a porszívó jól szűrje a levegőt, ne keverjen a szoba levegőjébe port, atkát mindazokon a helyeken ahol jár. A legjobb porszívók HEPA szűrőkkel vannak felszerelve. A HEPA nagy hatékonyságú részecske szűrők képesek megszűrni az allergén részecskéket, megakadályozva a légkörbe kerülésüket.

Méretek

A robotporszívók nagy előnye a mobilitás, mozgásszabadsága. Ezért úgy tervezték, kicsi és kompakt legyen, viszonylag szűk helyeken is beférjen.

A legtöbb robotporszívó magassága csupán 10,2 cm vagy alacsonyabb, ami azt jelenti, könnyen befér ágy és bútorok alá, azokon nehezen megközelíthető helyeken ahol még a hagyományos porszívók is nehezen jutnak be. Néhány modell lökhárítóval rendelkezik, megóvja a bútorok sérüléseit.

Garancia és támogatás

Minden robotporszívóra vonatkozik a 12 hónap teljeskörű kötelező jótállás. A robotporszívó nem olyan tartós, mint a hagyományos porszívó, ezért érdemes olyat választani, amelyiknek hosszabb a jótállása. Az elérhető vevőszolgálat és felhasználói kézikönyv tesz nagy különbséget a robotporszívóknál. A legjobb gyártók rendelkeznek támogatással termékfrissítéssel. Fontos, hogy legyen elérhető támogatás személyesen, telefonon és e-mailben.


Míg a robotporszívók nem váltják ki a hagyományos porszívókat a lakásodból, ezek a kis készülékek nagy segítőink a mindennapok tisztántartásában. Nekik köszönhetően mégis jelentősen jól fog kinézni a ház.

vissza